Remem del nord, remem del sud
La frontera terrestre es dilueix al mar, on tota obsessió administrativa forçada per la història sembla ofegar-se. O així es percep a la Regata Albera Marítima, en què, vogada rere vogada, l’agermanament entre la Catalunya del sud i la del nord emergeix de les aigües de Colera (Alt Empordà), als darrers confins de la Costa Brava que enllacen amb altres poblacions de la Costa Vermella, a la Marenda.
Regatistes del Maresme, del Barcelonès, del Baix Penedès, de l’Alt i el Baix Empordà, de la Selva i del Rosselló competeixen diverses vegades l’any a Colera, Cotlliure, Banyuls i Argelers, amb la germanor com a guardó que el Tractat dels Pirineus de 1659 els va manllevar.
Després de perdre’s les tradicionals regates de llaguts impulsades el 1987 per l’Associació Cap de Creus – Cap de Sant Vicenç a iniciativa de Cervera de la Marenda, el Club de Rem Colera s’ha decidit a recuperar-les i, any rere any, cada vegada hi ha més equips superant la desena de tripulacions que competeixen tant en categoria masculina com femenina i mixta, en una de les disciplines reconegudes des de 1993 per la Federació Catalana de Rem.
Parafrasejant i adaptant per a aquesta competició la lletra de la cançó de Lluís Llach, aquests regatistes dels Països Catalans bé podrien entonar: “Remem del nord, remem del sud, voguem endins, de mar enllà”.
Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.
Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.
Marc Font Anguela
Col·laborador de fotografia de LA MIRA
Comentaris
No hi ha cap comentari
Envia un comentari