Teletreball, el món fet a casa
Les nostres cases es converteixen en aules d’escola, estudis de ràdio o sales de pilates. Un virus capgira la vida, les rutines i els espais professionals i vitals. Però amb imaginació, paciència i, també, una certa resignació, ens adaptem al teletreball. Per això, a LA MIRA, entrem a diferents cases per veure com es transformen l’ambient i les habitacions en temps de pandèmia.
Ens endinsem a casa de la Neus Masferrer, mestra i pedagoga de Girona, durant una videotrucada. Us ensenyem com el periodista Carles Porta fa Crims des de casa. No hi ha res que l’aturi per seguir posant llum a la foscor. Veureu com la mestra i psicopedagoga Marta Moreno, de Barcelona, explica contes als seus alumnes, crea dibuixos i personatges que traspassen pantalles.
La família García Forn, a Barcelona, es reparteix el pis. L’Àlex és productor de podcasts i treballa des de l’habitació amb actors i tècnics de tot el món. L’Alícia gestiona el seu centre de pilates des del sofà. Mentrestant, el seu fill Pepe, de deu anys, fa classes de piano en línia. A l’altra habitació, el seu germà Gabriel, de tretze anys, segueix les classes del col·legi a l’ordinador.
El coronavirus redescobreix les nostres cases. Fem classes, programes de ràdio, gimnàstica o reunions en llocs on mai ho havíem imaginat. Però ho fem perquè, malgrat tot, el món no s’atura, continua, avança. La feina mai s’acaba, però tothom segueix dempeus des d’un racó de casa i de cara a tot el món.
Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.
Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.
Jordi Borràs Abelló
Cap de fotografia
Comentaris
No hi ha cap comentari
Envia un comentari