Obres pròpies de Solsona
Agafeu el diccionari. Obrador: lloc on es fa un treball manual. En un obrador hi fan una obra. I si hi ha un lloc en el qual en pocs metres hi ha moltes obres és Solsona. Sí, i obres úniques.
Els carrers de Solsona són un petit país amb set carnisseries amb obrador propi. Una micro DO del bestiar autòcton. De casa. Aquí hi regnen el donegal (blanc i negre), la llonganissa i la secallona. Darrere de les mans artesanals, aquestes carnisseries formen una confederació pròpia d’un treball conjunt, de país, pagesos, ramaders, carnissers, botiguers...
Tots creen una geografia única. I si la voleu visitar, comenceu a caminar per Solsona: Carnisseria Teresa, L’Espetec, Xarcuteria Can Solvi, DPagès (només venen en línia, però a tot arreu), Nova Colilles, Carnisseria Angelina, Cal Molins. Un clúster d’una tecnologia que travessa tots els temps: la mà i l’eina. Un viatge ancestral i modern de la terra a la botiga. Un art propi. Un art per a tots.
Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.
Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.
Jordi Borràs Abelló
Cap de fotografia
Comentaris
No hi ha cap comentari
Envia un comentari