La pàtria de l’arròs
Els arrossars del delta de l’Ebre són una gran taula parada a la natura. Nyam-nyam. Unes 22.000 hectàrees ens esperen per ser menjades. L’Ebre, com un tobogan, i l’arròs esperant-nos al final del trajecte. Submergit. Jugant a cuit i amagar. Perquè aquí, l’arròs hi viu fabulosament bé. Amb les millors condicions existencials: és casa seva.
El delta de l’Ebre és la pàtria de l’arròs. Tots aquests “quadros” (unitats de cultiu), endreçats, afilerats, perfectes, són cases, xalets, residències per a l’arròs. I les variants d’arrossos són famílies, veïns, amics: badia, bomba, fonsa, montsianell, sénia i tebre. Aquí neixen, creixen, es reprodueixen i volen a plats de tot el planeta. Tot un any per enlairar-se. Des del novembre preparant la propera collita... fins al setembre collint-la. I després, tot el món el vol a la vora: el conill, les gambes, el pollastre, el cranc, els fesols, la sípia, el pebrot, les cols, la xocolata, la llet... Un petit gra d’aquest país és un gran plaer per a tot l’univers.
Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.
Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.
Carles Rabadà Garcés de Marcilla
Col·laborador de fotografia de LA MIRA
Comentaris
No hi ha cap comentari
Envia un comentari