Visions

La llar empordanesa (i mundial) de la màgia

Fotografies de Victòria Rovira Casanovas. Text de Laura Casanova Casañas

Autòmats, pòsters, aparells, gàbies, cartes, tarots, llibres... L’inventari del Gran Museu de la Màgia, o la Casa Màgica de Santa Cristina d’Aro, es compta per milers, fins a gairebé 10.000, i totes les peces provenen d’una sola persona: en Xavier Sala Costa. Més conegut com l’il·lusionista Xevi, és el degà dels mags catalans, i un dels més reconeguts internacionalment. Nascut el 1943 en aquesta localitat del Baix Empordà, fa més de seixanta anys que es dedica al món de la màgia i ha fet milers d’actuacions, també a la televisió, a la ràdio i, fins i tot, al cinema. Entre les seves gestes, destaca l’insòlit Rècord Guinness de conducció a cegues, que va assolir l’any 1969. Del monestir de Montserrat al Saló de l’Automòbil de Barcelona amb els ulls tapats. Increïble.

Ara, a més, gestiona aquest museu, que li permet compartir de manera permanent la seva passió. Guiat pel seu afany de divulgació i promoció de la màgia, en Xevi va inaugurar un equipament únic al món al seu poble natal per exposar-hi l’àmplia col·lecció màgica recopilada al llarg de la seva trajectòria artística. Des de llavors, una masia de finals del segle XVIII és la llar empordanesa de la màgia gràcies a en Xevi. Però també podríem dir-ne la llar mundial, perquè, segons la Federació Internacional de Societats Màgiques, el museu és el més gran i original del món. Una casa que amaga trucs i il·lusions que mai caduquen i que ens conviden a fer un autèntic recorregut per la història de la màgia. 

Cal entrar-hi amb els ulls ben oberts. Ja ens n’alerta l’il·lusionista, que assegura que alguns visitants del museu repeteixen l’experiència per descobrir-hi racons i objectes que els han passat per alt. I no els falta raó: la masia té més de 1.100 metres quadrats distribuïts en tres plantes i el jardí, on també trobem peces. Un oceà de màgia inacabable en una sola jornada i que reflecteix la vida infatigablement màgica de l’il·lusionista empordanès, que, amb vuitanta anys, continua ben lluny del seu truc final.

– continua després de la publicitat –

Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.

Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.

Ja ets subscriptor/a? Accedeix-hi
Foto de perfil

Victòria Rovira Casanovas

Col·laboradora de fotografia de LA MIRA

Comentaris