Gimnàs de lluita popular
Un punt de trobada per lluitar. Hi és tothom. De diferents cultures, edats, procedències. És un lloc per abraçar-se amb l’esport. Per compartir-lo. Per lluitar per una ciutat, una societat, un país, un món, el demà. El Gimnàs Rukeli, dins el centre social L’Obrera, és un antic edifici abandonat del sud de Sabadell. Neix el 2015, poc després d’ocupar-se L’Obrera, i aprofitant un antic garatge de grans dimensions. Entrem-hi.
El gimnàs està inspirat en altres gimnasos autogestionats. De dilluns a diumenge, aquí s’hi uneixen esport i societat. Hi ha instructors que ofereixen de manera altruista impartir classes i compartir els seus coneixements de diferents disciplines esportives: kick-boxing, boxa, kungfu, grappling, judo, boxa tailandesa (muay thai) i MMA. A Rukeli també s’hi organitzen vetllades de boxa, combats d’exhibició de resultat nul, sense guanyador. L’objectiu final no és la competició, com en les sessions convencionals, sinó la lluita per la lluita. La lluita per tot.
El nom Rukeli prové del boxejador gitano Johann Wilhelm Trollmann, àlies Rukeli. Va viure a Alemanya entre 1907 i 1943, i va ser víctima de la política racista del règim nazi. Va fer-se famós durant la dècada de 1920 per la seva manera de moure’s, que recordava l’estil del ballet. El 1933 va guanyar la corona alemanya dels pesos semipesants, però la federació de boxa alemanya li va retirar el títol per conducta poc apropiada pel seu estil ballador. Va ser empresonat al camp de concentració de Neuengamme i el van obligar a lluitar contra un pres confident dels guardes de la Gestapo. Va noquejar el seu rival, però va acabar mort a cops pels guardes. Aquesta és la lluita, la lluita per la vida.
Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.
Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.
Victòria Rovira Casanovas
Col·laboradora de fotografia de LA MIRA
Comentaris
No hi ha cap comentari
Envia un comentari