La llar empordanesa (i mundial) de la màgia
Autòmats, pòsters, aparells, gàbies, cartes, tarots, llibres... L’inventari del Gran Museu de la Màgia, o la Casa Màgica de Santa Cristina d’Aro, es compta per milers, fins a gairebé 10.000, i totes les peces provenen d’una sola persona: en Xavier Sala Costa. Més conegut com l’il·lusionista Xevi, és el degà dels mags catalans, i un dels més reconeguts internacionalment. Nascut el 1943 en aquesta localitat del Baix Empordà, fa més de seixanta anys que es dedica al món de la màgia i ha fet milers d’actuacions, també a la televisió, a la ràdio i, fins i tot, al cinema. Entre les seves gestes, destaca l’insòlit Rècord Guinness de conducció a cegues, que va assolir l’any 1969. Del monestir de Montserrat al Saló de l’Automòbil de Barcelona amb els ulls tapats. Increïble.
Ara, a més, gestiona aquest museu, que li permet compartir de manera permanent la seva passió. Guiat pel seu afany de divulgació i promoció de la màgia, en Xevi va inaugurar un equipament únic al món al seu poble natal per exposar-hi l’àmplia col·lecció màgica recopilada al llarg de la seva trajectòria artística. Des de llavors, una masia de finals del segle XVIII és la llar empordanesa de la màgia gràcies a en Xevi. Però també podríem dir-ne la llar mundial, perquè, segons la Federació Internacional de Societats Màgiques, el museu és el més gran i original del món. Una casa que amaga trucs i il·lusions que mai caduquen i que ens conviden a fer un autèntic recorregut per la història de la màgia.
Cal entrar-hi amb els ulls ben oberts. Ja ens n’alerta l’il·lusionista, que assegura que alguns visitants del museu repeteixen l’experiència per descobrir-hi racons i objectes que els han passat per alt. I no els falta raó: la masia té més de 1.100 metres quadrats distribuïts en tres plantes i el jardí, on també trobem peces. Un oceà de màgia inacabable en una sola jornada i que reflecteix la vida infatigablement màgica de l’il·lusionista empordanès, que, amb vuitanta anys, continua ben lluny del seu truc final.
Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.
Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.
Victòria Rovira Casanovas
Col·laboradora de fotografia de LA MIRA
Comentaris
No hi ha cap comentari
Envia un comentari