Fum, fum, fum
Tot i estar en retrocés, la petita indústria de la pipa, en bona part artesanal, resisteix al nostre país. LA MIRA entra al talleret Pipes Sigmund, a Maçanet de Cabrenys, a l’Alt Empordà, on de dilluns a diumenge en Segimon Baulenas (Vic, 1952), conegut entre els grans fumadors com el Mestre, fa pipes i més pipes a partir de la rabassa de bruc, la fusta mediterrània que és l’or de la futura pipa.
Amb molta paciència i passió, en Segimon Baulenas fa cada dia una desena de pipes, abduït per un procés molt curós per satisfer els fumadors més exigents, inclosos els participants en el Campionat del Món de Fumadors de Pipa, que si la saben desfogar bé els pot durar fins a 25 anys. El Mestre no en té mai la pipa plena.
Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.
Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.
Jordi Borràs Abelló
Cap de fotografia
Comentaris
No hi ha cap comentari
Envia un comentari